top of page

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine Probotanic Slovenia so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino Probotanic Slovenia (v nadaljevanju tudi trgovina) upravlja podjetje Probotanic Ina Kruljac, s.p., Ilirska cesta 6, 8310 Šentjernej, matična številka: 8141436000, davčna številka: SI66810361, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Probotanic Slovenia, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik ob oddaji naročila potrdi svojo seznanjenost s splošnimi pogoji poslovanja. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnem mestu podjetja, ki se nahaja na naslovu Ilirska cesta 6, 8310 Šentjernej.

Splošni pogoji poslovanja navedeni na tem spletnem mestu prav tako veljajo za nakupe, opravljene v prostorih podjetja oz. poslovne enote in za nakupe, opravljene na terenu.

1. Registracija uporabnika

Pred prvim nakupom se registrirate in postanete uporabnik spletne strani Probotanic Slovenia. S tem pridobite uporabniško ime (elektronski naslov) in geslo, s katerim si pridobite dostop pri vseh naslednjih nakupih. Uporabniško ime (elektronski naslov) in geslo uporabnika spletne strani Probotanic Slovenia nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@probotanic-slovenia.si. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena v roku treh delovnih dni po potrditvi prejema zahtevka, o tem pa bo uporabnik obveščen preko elektronske pošte.

2. Dostopnost informacij

Ina Kruljac s.p. se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju Probotanic Ina Kruljac s.p. (ime in sedež podjetja, davčna številka, matična številka, TRR, naslov poslovne enote, kjer je možno prevzeti izdelke)

 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in zanesljivo komunikacijo s podjetjem (telefon, elektronski naslov)

 • lastnosti artiklov (opis, izgled, količina, namembnost)

 • dostopnost artiklov (ali je artikel na zalogi ali ne)

 • pogoje dostave artiklov (načini, rok in ceno dostave)

 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in iz katerih je razvidno ali že vsebujejo DDV

 • načini plačila

 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43. členom ZVPot)

 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi za stike s kupci.
   

3. Naročilo
 

Kupoprodajna pogodba med Probotanic Ina Kruljac s.p. in kupcem v spletni trgovini Probotanic Slovenia je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Probotanic Ina Kruljac s.p. kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Probotanic Slovenia.

4. Načini plačila

Na spletni strani Probotanic Slovenia so možni različni načini plačila. Spodaj navedeni načini plačila so možni, če se kupec nahaja na območju Republike Slovenije:

 • z gotovino ob prevzemu pošiljke na sedežu podjetja

 • z gotovino ob prevzemu pošiljke na izbranem naslovu

 • z nakazilom na tekoči račun podjetja po ponudbi / predračunu

 • preko sistema PayPal

 • s kreditno ali plačilno kartico preko sistema Braintree.
   

Na prevzemnem mestu podjetja (Ilirska cesta 6, 8310 Šentjernej) je možno plačilo z gotovino.

Spodaj navedeni načini plačila so možni, če se kupec nahaja izven območja Republike Slovenije:

 • z nakazilom na tekoči račun podjetja po ponudbi / predračunu

 • preko sistema PayPal

 • plačilna ali kreditna kartica preko sistema Braintree.
   

5. Izdaja računa
 

Podjetje Probotanic Ina Kruljac s.p. ob dostavi ali osebnem prevzemu naročenih artiklov kupcu pošlje / izda natisnjen račun.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasnejših reklamacij glede izdanih računov ne bomo upoštevali.
 

6. Cene
 

Cene so enake za vse uporabnike spletnega mesta Probotanic Slovenia. Uporabnik spletne strani Probotanic Slovenia postanete ob registraciji pri prvem nakupu izdelkov.

Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa.

Darilnih bonov in promocijskih kod ni mogoče menjati za gotovino. Popusti in promocijske kode se ne seštevajo.

Na prevzemnem mestu trgovca so vsi artikli na voljo za nakup po ceni, ki je navedena na spletni strani. Vse cene na prevzemnem mestu vsebujejo DDV. Pri nakupu na prevzemnem mestu je možno koriščenje darilnih bonov in promocijskih kod. Prevzemno mesto se nahaja na sedežu podjetja na Ilirski cesti 6, 8310 Šentjernej.

7. Plačilne in kreditne kartice

Ob plačilu s plačilno ali kreditno kartico veljajo še naslednji pogoji:
 

 • podatki kupca se morajo skladati s podatki, ki so navedeni na plačilni oz. kreditni kartici

 • po potrditvi oddanega naročila spremembe le-tega niso več možne.8. Darilni bon Probotanic Slovenia
   

8. Darilni boni

Darilni bon je izkazni papir, ki ga prodajalec Ina Kruljac s.p. proti plačilu izda v elektronski obliki (kupec prejme elektronsko sporočilo z darilnim bonom, ki vključuje kodo, ki se lahko koristi v spletni trgovini) ali v tiskani obliki (kupec prejme natisnjen darilni bon na dogovorjen naslov). Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec Ina Kruljac s.p. pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup preko spletne trgovine Probotanic Slovenia ali na prevzemnem mestu podjetja.

Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini Probotanic Slovenia ali na sedežu podjetja. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. Darilni bon je možno plačati z gotovino ali s plačilno ali kreditno kartico. Veljavnost darilnega bona je 1 leto od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti enaka ali višja od vrednosti darilnega bona.

Uporaba darilnega bona:

Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko boste končali, zaključite naročilo. Pred vnosom podatkov o naročniku kliknite na povezavo za vnos kode in vnesite kodo vašega darilnega bona in kliknite "Uporabi kupon".

Ko vpišete kodo, se vrednost darilnega bona avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati.

Nato samo še izpolnite ostale zahtevane podatke in oddate spletno naročilo.

Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo enega darilnega bona.

9. Potek nakupa za fizične osebe

Kupec izdelek v trgovini izbere tako, da po izbrani količini klikne na gumb "Dodaj v košarico". Ko je z nakupom končal, lahko na zgornji strani spletne strani klikne na Plačilo. Če kupuje prvič, vnese svoje osebne podatke in želeni naslov dostave pošiljke. Če je že predhodno nakupoval na spletni strani Probotanic Slovenia, se mu podatki izpišejo avtomatsko, če je v spletno stran prijavljen. Po končanem vnosu osebnih podatkov lahko kupec vidi povzetek naročila, prav tako izbere želeni način dostave in plačila ter vnese zahtevane podatke. Ko je z vnesenimi podatki zadovoljen, klikne na "Zaključi nakup". Po oddaji naročila lahko kupec spremlja status naročila na spletni strani Probotanic Slovenia. Ko bo paket odposlan, bo kupec prav tako obveščen po elektronskem naslovu.

Ina Kruljac s.p. naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ina Kruljac s.p. lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi artiklov, ki jih podjetje nima na zalogi v lastnem skladišču, je podjetje izključno vezano na dobavo s strani proizvajalca in na čas, v katerem lahko proizvajalec dostavi artikel do Ina Kruljac s.p..

Ina Kruljac s.p. v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem. Ina Kruljac s.p. v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 040/758-224 ali po elektronskemu naslovu info@probotanic-slovenia.si. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu sporoči preko zgoraj omenjene telefonske številke ali po zgornjemu elektronskemu naslovu.

10. Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pri vnosu osebnih podatkov kupec vnese podatke podjetja v polje "Naziv podjetja", kjer vnese naziv podjetja, naslov in davčno številko podjetja.

Spletna trgovina Probotanic Slovenia pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino (omejitev gotovinskega plačevanje do 417,29 € z DDV) ob prevzemu

 • z nakazilom na tekoči račun podjetja po ponudbi / predračunu

 • preko sistema PayPal

 • s plačilno ali kreditno kartico preko sistema Braintree.
   

11. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Na podlagi Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@probotanic-slovenia.si.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikom na voljo tu.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne po pošti na naslov prodajalca: Ilirska cesta 6, 8310 Šentjernej. 

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen, če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu vrnjenih artiklov. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen darilni bon ali drugi popusti, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek (gotovina / sistem PayPal / sistem Braintree), uporabniku pa se obenem vrne koriščeni popust v obliki darilnega bona. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

12. Dostava
 

Kupec ima možnost prevzeti artikle na prevzemnem mestu podjetja, ki se nahaja na sedežu podjetja na Ilirski cesti 6, 8310 Šentjernej.V tem primeru se mu stroški pošiljanja ne obračunajo.

a) Stroški poštnine na območju Republike Slovenije

Podjetje Ina Kruljac s.p. ima sklenjeno pogodbo z dostavno službo Pošta Slovenije in GLS. Poštnina znaša 3,85 € (DDV vključen). Rok dostave je odvisen od splošnih pogojev dostavnih služb. Kupec je dolžen sam poravnati poštnino, če naročilo naroči preko dostavnih služb s katerimi ima podjetje Ina Kruljac s.p. sklenjeno pogodbo. Pošta Slovenije in GLS si pridržujeta pravico do zaračunavanja dodatnih stroškov.

b) Stroški poštnine na območju ostalih evropskih držav

Podjetje Ina Kruljac s.p. izvaža svoje produkte v večino evropskih držav. Podjetje ima sklenjeno aktivno pogodbo s Pošto Slovenije in z GLS. Pošta Slovenije in GLS si pridržujeta pravico do zaračunavanja dodatnih stroškov.

Cona 1 (Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Latvija, Litva, Nemčija, Luksemburg, Madžarska, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Velika Britanija, Češka, Španija in Švedska) 7,91€ (DDV ni vključen v ceno)

Cona 2 (Belorusija, Švica, Norveška in Ukrajina) 15 € (DDV ni vključen v ceno)

Cona 3 (Hrvaška) 8 € (DDV ni vključen v ceno)

  

13. Varnost in varovanje osebnih podatkov

Spletno mesto Probotanic Slovenia uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito in shranjevanje osebnih podatkov ter plačil. Probotanic Slovenia v te namene uporablja 128-bitni SSL varnostni certifikat podjetja COMODO, ki ga je za to izdala pooblaščena organizacija.

Ina Kruljac s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Ina Kruljac s.p. za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov Probotanic Slovenia: ime in priimek, elektronski naslov, kontaktni telefon, primarni naslov za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije, arhiv preteklih naročil, podatki o podjetju (če je naročnik pravna oseba).

Ina Kruljac s.p. navedene osebne podatke uporablja izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s kupcem.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretjim nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega elektronskega naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika.

 

14.Komunikacija

Ina Kruljac s.p. bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila Probotanic Slovenia (Ina Kruljac s.p.) bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

 • pošiljatelj Probotanic (Ina Kruljac s.p.) bo jasno razviden,

 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Probotanic (Ina Kruljac s.p.) izrecno spoštoval.
   

15. Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in so namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Spletno mesto Probotanic Slovenia omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine. Probotanic Slovenia ne dovoljuje objavo mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni spletne strani Probotanic Slovenia ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in spletni strani Probotanic Slovenia (podjetju Ina Kruljac s.p.) dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Probotanic (Ina Kruljac s.p.) ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Ina Kruljac s.p., vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Ina Kruljac s.p.

 

16. Pritožbe in spori

Ina Kruljac s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ina Kruljac s.p. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s prodajalcem Ina Kruljac s.p. lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 040/758-224 ali po elektronski pošti na info@probotanic-slovenia.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

V primeru težav se najprej poizkuša najti medsebojno rešitev. V primeru sporov, ki se ne dajo rešiti medsebojno med partnerjema, bo sojenje potekalo v pristojnem sodišču v Novem mestu.

Pogoji veljajo od 9.3.2018 do preklica.

bottom of page